Klimavenlig logistik

I REMA 1000 prioriterer vi at skifte vores systemer og transportmidler for at blive mere miljøvenlige. Hver eneste dag bruger vi strøm og brændsel på at udbringe varer og holde dem friske i butikkernes kølediske. Varetransport og energiforbrug er det punkt, hvor vi som virksomhed har den største negative påvirkning på vores miljø og klima. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde løsninger til smartere transport samt færre og bedre energikilder til butikkerne. På den måde skaber vi løbende et mere klimaeffektivt REMA 1000.

Vi anvender CO2 som kølemiddel

Der transporteres dagligt varer ud til vores mere end 340 butikker rundt omkring i hele Danmark, og her er det vigtigt, at varerne holdes på den rette temperatur fra lager og ud til butikkernes kølediske. Derfor valgte vi i 2018 at få skiftet vores dieselkøletrailere ud med nye CryoTech-trailere, der anvender CO2 som kølemiddel. 110 ud af 120 trailere er udskiftet, og dette svarer til at 91 % af vores køletrailere på vejene er klimavenlige.

Hybridlastbiler

På transportsiden har vi også testet hybridlastbiler til levering af varer i de af vores butikker, som er placeret i miljøzoner. Her er de lydløse hybridlastbiler ideelle, fordi de er el-drevne, så de hverken larmer eller bruger brændstof. Vores ambition i 2030 er, at alle vores leveringer i større danske byer sker med hybridlastbiler.