MSC/ASC
I REMA 1000 tager vi et globalt medansvar og arbejder med et skarpt fokus på miljø og klima. Dette gælder både vores varer, transporten af vores varer, driften af vores butikker og meget mere.
I REMA 1000 vil vi gerne gøre det lettere for dig at træffe de valg, som bidrager positivt i forhold til miljø og klima. Derfor benytter vi forskellige certificeringer, som gør det lettere for dig som kunde at træffe dine valg, når du står i butikken.
Læs mere om de forskellige certificeringer – og hvad de står for – herunder.
Det handler ikke kun om, hvad vi kommer i kurven, men også hvor meget. Madspild er nemlig en stor klimasynder, og derfor afskaffede vi tilbage i 2008 alle former for mængderabatter.
I REMA 1000 driver vi vores samfundsansvar under overskriften "Discount med holdning". Et af vores centrale fokusområder er at mindske brugen af emballage og plast. Derfor har vi gennem årerne gjort flere tiltag for at nå en reduktion på 25 % inden 2023.
På tidslinjen kan du se, hvilket tiltag vi har gjort de senere år for at reducere brugen af plast.
Generelt gælder det for vores strategi, at vi ønsker at bevæge os i retningen af en mere cirkulær økonomi.
Læs vores Emballage- og plaststrategi
Vi arbejder på at klimaeffektivisere vores transport mest muligt som led i FN’s verdensmål nr. 9 – nemlig Innovation og infrastruktur. I REMA 1000 bruger vi hver dag brændsel og strøm, når vi leverer varer til vores butikker landet over. Derfor går vi op i at køre meget mere effektivt ved at reducere "tomme kilometer". I 2021 sparede vi 950.000 km. ved at tage varer med retur til vores distributionscenter i Horsens.
Det er vores målsætning, at vi i 2030 kun kører med hybridlastbiler i de større danske byer.
Det er ingen hemmelighed, at vores butikker over hele landet bruger en del strøm til at holde madvarerne kolde og friske, samt til at belyse og opvarme butikkerne. Det betyder, at vi konstant arbejder på at energieffektivisere vores butikker. Derfor har vi konverteret til LED-lys i 97,7 % af vores butikker, ligesom 46 af dem har fået installeret solceller – i 2021 gav det en besparelse på 9,1 tons CO2.
Vores nyetablerede butikker udnytter desuden overskudsvarmen fra køleanlæggene.
Med til vores arbejde med social ansvarlighed hører også et af vores helt centrale fokusområder, nemlig kampen mod madspild. Som den første danske dagligvarekæde indgik vi i 2008 et samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad med det formål at bekæmpe madspildet i Danmark.
Vores første initiativ på området var at afskaffe flerstykstilbud, idet erfaringer viser, at mængderabatter fører til spild af mad, fordi forbrugerne ’tvinges’ til at købe mere, end de reelt har brug for. Siden da har vi igangsat andre initiativer i kampen mod madspild, og vores engagement fortsætter ufortrødent.
I vores sortiment finder du over 400 økologiske varer, og vi arbejder løbende på at tilføje flere på hylderne og i kølediskene. Det er der flere grunde til:
Desuden er økologi forbundet med bedre dyrevelfærd. Det skyldes, at dyr på et økologisk landbrug ofte har mere plads samt muligheden for at komme ud under åben himmel.
Hos REMA 1000 ønsker vi at give vores kunder mulighed for at bidrage positivt i kampen for miljøet. Derfor tilbyder vi en lang række plantebaserede alternativer, ligesom vi har fokus på et øget udvalg af frugt og grønt. Når du sætter planterne på bordet, bidrager du nemlig til at gøre en grøn forskel.
Ud over at tilbyde flere plantebaserede alternativer, ønsker vi også at give dig inspiration i dagligdagen gennem spændende plantebaserede opskrifter – blandt andet under temaet "kødfrie dage".
Soja er blandt verdens mest proteinholdige afgrøder per hektar sammenlignet med andre afgrøder. Det gør det til et utroligt udbytterigt landbrugsprodukt. Derfor handler det om at finde ansvarlige og bæredygtige måder at producere sojaen på, så der tages hensyn til både naturen og producenterne. Derfor er vi i REMA 1000 med i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja
Palmeolie indgår i en lang række varer, men en stor del af produktionen er stærkt kritiseret. Vi vil være med til at finde ansvarlige og bæredygtige måder at producere palmeolie på, så der udvikles og tages de rette hensyn. Derfor er vi i REMA 1000 med i Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie.