Ansvar for miljø og klima

I REMA 1000 tager vi et globalt medansvar og arbejder med et skarpt fokus på miljø og klima. Dette gælder både vores varer, transporten af vores varer, driften af vores butikker og meget mere.

I REMA 1000 vil vi gerne gøre det lettere for dig at træffe de valg, som bidrager positivt i forhold til miljø og klima. Derfor benytter vi forskellige certificeringer, som gør det lettere for dig som kunde at træffe dine valg, når du står i butikken.

Læs nedenfor om de forskellige certificeringer, og hvad de står for.

Det handler ikke kun om, hvad vi kommer i kurven, men også hvor meget. Madspild er nemlig en stor klimasynder, og derfor afskaffede vi tilbage i 2008 alle former for mængderabatter.

Emballage- og plaststrategi

I REMA 1000 driver vi vores samfundsansvar under overskriften Discount med holdning. Et af vores centrale fokusområder er brugen af emballage og plast. Som led i vores mål om at reducere brugen af plast med 25% i vores egne mærkevarer frem mod 2023, har vi taget flere skridt. Plastemballagen på vores økologiske bananer er blevet erstattet med et stykke tape, hvilket giver en besparelse på 25 tons plast om året, og vores bakker til friske fisk og fiskefars er ændret, så vi sparer 12.6 tons plast om året - dette er bare to eksempler ud af mange.

Generelt gælder det for vores strategi, at vi ønsker at bevæge os retningen mod en mere cirkulær økonomi. Og som konsekvens af dette, satte vi i REMA 1000 et mål om, at alle vores kødbakker skal bestå af genanvendt plast. I dag er vi stolte af at kunne sige, at vi nåede målet.

Læs vores Emballage- og plaststrategi


Klimavenlig logistik

Verdensmål nr. 9, innovation og infrastruktur, er i fokus, når vi arbejder med at klimaeffektivisere vores transport. I REMA 1000 bruger vi hver eneste dag brændsel og strøm, når vi leverer varer til vores butikker landet rundt. Derfor er det en prioritet, at vi kører mere effektivt, når vi er på vejene. Det vil sige, at vi søger at reducere de "tomme kilometer", og til det har vi fået en ny app til effektiv transport. 

I 2030 er vores mål, at vi kun kører med hybridlastbiler i de større danske byer.    

Læs mere

Klimavenlig butik

Hver eneste dag, hvert eneste minut holder vi madvarerne kolde i vores kølediske, og når butikken er åben er alt lys tændt. Er der koldt udenfor, skal der varmes op i butikkerne. Til dette bruges strøm, men i REMA 1000 arbejder vi hele tiden på at energieffektivisere og at bruge strøm fra mere bæredygtige kilder. Vores nyetablerede butikker genbruger eksempelvis overskudsvarmen fra vores køleanlæg. Solceller, LED-lys og klimavenlige køleanlæg er yderligere nogle af indsatsområderne. 

Læs mere

Mindre madspild

Med til vores arbejde med social ansvarlighed hører også et af vores helt centrale fokusområder, nemlig kampen mod madspild. Som den første danske dagligvarekæde indgik vi i 2008 et samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad med det formål at bekæmpe madspildet i Danmark.

Vores første initiativ på området var at afskaffe flerstykstilbud, idet erfaringer viser, at mængderabatter fører til spild af mad, fordi forbrugerne ’tvinges’ til at købe mere, end de reelt har brug for. Siden da har vi igangsat andre initiativer i kampen mod madspild, og vores engagement fortsætter ufortrødent.

Læs mere

Økologi

Produkter produceret med større omhu og omtanke hænger sammen med en økologisk produktion.

Økologisk produktion af fødevarer og afgrøder

I vores sortiment finder du over 400 økologiske varer, og vi arbejder løbende på at tilføje flere økologiske varer på vores hylder og i kølediskene. Dette er der flere grunde til. 

På den ene side er der en stigende efterspørgsel på økologi herhjemme, og denne efterspørgsel ønsker vi at efterkomme. 

På den anden side ønsker vi at fremme økologi og gøre den tilgængelig for dig som kunde, da vi ved, at produktionen af økologiske fødevarer undgår brugen af sprøjtegifte og kunstgødning og derved beskytter vores grundvand og miljø. 

Desuden byder økologi på bedre dyrevelfærd, blandt andet fordi de økologiske dyr får mere plads og kommer ud under åben himmel.

Læs mere

Plantebaseret

Hos REMA 1000 ønsker vi at bidrage positivt til miljøet ved at give vores kunder muligheden for at vælge det plantebaserede alternativ i hverdagen samt et øget fokus på frugt og grønt. Når vi sætter planterne på spisebordet, er vi nemlig med til at gøre en grøn forskel og skabe en større balance mellem mennesker og naturen.

Ud over flere plantebaserede alternativer, ønsker vi også at give inspiration via flere spændende plantebaserede opskrifter samt opskrifter med temaet "kødfri dag".

Læs mere

Bæredygtig soja

Soja er en af verdens mest proteinrige afgrøder per hektar sammenlignet med andre afgrøder, og det er derfor et utroligt udbytterigt landbrugsprodukt. Det handler derfor om at finde ansvarlige og bæredygtige måder at producere sojaen på, så der både tages hensyn til skov, natur og lokalbefolkningen. Derfor er vi i REMA 1000 med i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. 

Læs mere

Bæredygtig palmeolie

Palmeolie indgår i en lang række varer, men desværre er en stol del af produktionen problematisk. Vi vil være med til at finde ansvarlige og bæredygtige måder at producere palmeolie på, så der udvikles og tages de rette hensyn. Derfor er vi i REMA 1000 med i Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie. 

Læs mere