MSC/ASC

Hos REMA 1000 mener vi, at det er nødvendigt at have en ansvarlig fiskepolitik, så vi ikke er medvirkende til at miste mange af vores fiskearter. Derfor arbejder vi også med en indkøbspolitik ift. netop fisk, og vi fører fisk, der er MSC- og/eller ASC-mærkede.

Vi arbejder løbende på at sælge fisk fra ansvarligt forvaltede bestande, og vi samarbejder med seriøse leverandører, der kan dokumentere både fangstmetode- og område samt fiskens latinske navn.

Vi arbejder ud fra nedenstående definition af ansvarligt fiskeri.

I 2019 udgjorde salget af MSC/ASC mærket fisk 61,96 % af vores samlede salg af fiskeprodukter. Vores målsætning er, at ved udgangen af 2020 skal salget af MSC/ASC mærket fisk udgøre 75% af vores samlede salg af fiskeprodukter. 

Opdatering: I 2020 var 76,8 % af alle solgte fisk og skaldyr i REMA 1000 fanget- eller opdrættet ansvarligt. I 2021 hed dette tal hele 83,4 %.

Vildtfanget fisk

Vi arbejder for at føre et stadig stigende antal fiskeprodukter, der er fanget med naturskånsomme redskaber. Det vil sige, at fiskene fanges med redskaber, der ikke ødelægger havnaturen, og som specifikt er produceret til at fange de forskellige arter på en skånsom måde, så både bifangst og udsmid minimeres. 

MSC mærket sikrer desuden, at fisken stammer fra en sund bestand, at fiskeriet ikke laver ugenoprettelig skade på havmiljøet og er effektivt forvaltet.

Vi støtter bl.a. op om Foreningen for skånsomt kystfiskeri og fører MSC-mærkede fisk som en del af vores sortiment. MSC står for ”Marine Stewardship Council”, og det er en mærkningsordning for ansvarligt fiskeri.

Læs mere hos MSC


Fisk fra opdræt

Vi kræver, at fisk fra opdrætsfarme følger internationale standarder for ansvarlig produktion, og at opdrætsfarmene bliver overvåget og kontrolleret. Det er vores og vores kunders sikkerhed for, at produktionen ikke leder til forurening og naturødelæggelse. I starten af 2014 indmeldte vi de første ASC mærkede produkter i vores sortiment, og siden er flere blevet tilføjet. ASC er en uafhængig tredjeparts mærkningsordning for ansvarligt opdrættede fisk og skaldyr fra hav- og dambrug.

Læs mere hos ASC

Blå betyder ansvarlighed

Verner har været fisker i 36 år, hør ham fortælle om det lille blå MSC-mærke, der har en stor effekt.