Soja

I REMA 1000 agerer vi ansvarligt og tilstræber at tilbyde varer, der er produceret ansvarligt. Det gælder også varer, hvor der er anvendt soja. Soja anvendes ikke kun som ingrediens i vores varer – som fx sojasauce og sojamælk – det indgår også indirekte i mange kød- og mejeriprodukter, fordi det indgår i dyrenes foder.

Soja er en vigtig proteinkilde og har en høj produktion per areal. Men nogle steder har sojaproduktionen betydelige miljømæssige og sociale konsekvenser. Afskovning samt et højt forbrug af pesticider er nogle af de eksempler, der har negative følgevirkninger. Bl.a. rammes biodiversiteten, klimaet og lokalbefolkningen.

Derfor vil vi være med til at sikre, at al soja, der bliver importeret til Danmark, er produceret ansvarligt og dermed ikke bidrager til de negative konsekvenser.

Vi tager del i den nyligt lancerede Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, som er faciliteret af Etisk Handel Danmark. Vi har i REMA 1000 således forpligtet os til at lave en handlingsplan på området, så vi kan være med til at sætte mere fart i udviklingen mod, at al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt.

Derfor stiller vi krav til vores leverandører om, at direkte soja og indirekte soja i fødevarer i REMA 1000s egne mærkevarer skal være verificeret afskovningsfrit eller tredjepartscertificeret. Hvert år afrapporteres fremgangen til alliancens sekretariat

Læs mere om Dansk Alliance for Ansvarlig Soja hos Etisk Handel Danmark

Læs mere om vores politik og handlingsplan her