Meget mere dyrevelfærd

Dyrevelfærd er en vigtig mærkesag for os i REMA 1000. Vi arbejder løbende på at øge udbuddet af produkter i vores butikker, som bærer det statslige Dyrevelfærdsmærke. Mærket gør det nemt for dig at træffe dit valg, når du står ved køledisken. 

Efterspørgslen på produkter med et øget fokus på dyrevelfærd er stigende, og vi efterkommer efterspørgslen ved eksempelvis at indgå tætte leverandørsamarbejder med producenter som Rokkedahl, der har fritgående kyllinger, og Peter & Lene, der har frilandsgrise med krølle på halen.

Ligeledes er vores leverandørsamarbejder med Gram Slot og Vallø Slot på produkter som mælk og æg dybt forankret i dyrevelfærd. 2019 blev året, hvor vi sagde helt farvel til skjulte buræg i REMA 1000, og i medio 2018 var det ikke længere muligt at købe bakker med buræg i vores butikker.

For at tydeliggøre rejsen fra jord til bord har du mulighed for at komme ud og besøge og se, hvordan det foregår på de forskellige landbrug.

Vi har yderligere et stort fokus på at levere dansk fersk kød, fisk og fjerkræ - med fokus på høj kvalitet og høj fødevaresikkerhed. 

Dyrevelfærdsmærket

I REMA 1000 vil vi gerne tilbyde vores kunder et bredt udvalg af varer med ekstra fokus på dyrevelfærd. Derfor bakker vi op om Miljø- og Fødevareministeriets statskontrollerede Dyrevelfærdsmærke, der er med til at sikre dyrevelfærd i landbruget og gennemsigtighed for vores kunder.

Dyrevelfærdsmærket findes med 1, 2 eller 3 hjerter – jo flere hjerter, jo bedre dyrevelfærd. Køb ind med hjertet og vær med til at skabe mere dyrevelfærd.

Læs mere hos Fødevarestyrelsen

Frilandsgrise fra Peter & Lene

Hos Peter & Lene løber grisene frit rundt på markerne, og der er masser af plads at udfolde sig på. Produkterne fra Peter & Lene er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, så du er sikret dyrevelfærd samtidig med, at kvaliteten er i top. Alle frilandsgrisene er født og opvokset hos Peter og Lene på deres gård ved Give.

Læs mere

Vallø Slot

Dyrevelfærd og økologi er omdrejningspunktet på Vallø Slot. De opdrætter selv deres høner fra små kyllinger for at sikre udvikling af deres naturlige adfærd, hvilket også er hensynet bag indretningen af deres hønsegård, som har frugt­træer og buske.

De økologiske æg bliver lagt, pakket og leveret til REMA 1000 inden for 24 timer hele året, og dagen efter bliver de fordelt til butikkerne i hele landet. På hvert enkelt æg er der påført datoen for, hvornår det er lagt - det er helt unikt for Vallø Slotsæg.

Læs mere

Gram Slot

På Gram Slot græsser kvierne på engene omkring slottet og i nærheden af Gram. Det friske græs giver mælken et højt indhold af sunde fedtsyrer. I kløvergræsset på markerne er der sået urter, som indeholder æteriske olier og er rige på mineraler.

I staldende ved Gram Slot er der en børnehave for kalvene, og der er generelt masser af plads til, at både de små og voksne kan boltre sig.

Læs mere

Rokkedahl kylling

Hos Rokkedahl er en kylling ikke bare en kylling, og dyrevelfærden er noget af det vigtigste i det daglige arbejde. Det er derfor også dyrevelfærden, der er omdrejningspunktet i vores samarbejde med Rokkedahl.

Alle Rokkedahl kyllinger har fri adgang til en særlig udviklet foderblanding og enghø til at rode i, og så har de et stort udeareal. På den måde får de den mest naturlige opvækst.

Læs mere