Meget mere dyrevelfærd

Dyrevelfærd er en vigtig mærkesag for os i REMA 1000. Vi arbejder løbende på at øge udbuddet af produkter med det statslige Dyrevelfærdsmærke i vores butikker. Mærket gør det nemmere for dig at tage hensyn til dyrevelfærd ved køledisken.

Efterspørgslen på produkter med høj dyrevelfærd er stigende. Derfor samarbejder vi hos REMA 1000 med leverandører og producenter, som sætter dyrevelfærd i højsædet – f.eks. familielandbruget Rokkedahl, som har fritgående kyllinger, og Peter & Lene, hvis frilandsgrise har krølle på halen.

Derudover samarbejder vi med Gram Slot og Vallø Slot, som blandt andet producerer mejeriprodukter og æg og ligeledes har fokus på at øge dyrevelfærden. Tilbage i 2018 udfasede vi bakker med buræg i vores butikker landet over, og i 2019 sagde vi helt farvel til skjulte buræg i REMA 1000. I REMA 1000 vil vi gerne tydeliggøre produkternes rejse fra jord til bord. Derfor har du mulighed for at komme ud at besøge de landbrug, vi samarbejder med.

Vi har desuden fokus på – og ikke mindst et stort ønske om – at levere dansk kød, fisk og fjerkræ af høj kvalitet og med fokus på fødevaresikkerhed.

Dyrevelfærdsmærket

I REMA 1000 vil vi gerne tilbyde vores kunder et bredt udvalg af varer med fokus på høj dyrevelfærd. Derfor bakker vi op om Miljø- og Fødevareministeriets statskontrollerede Dyrevelfærdsmærke. Det sikrer nemlig en høj dyrevelfærd i landbruget og ikke mindst gennemsigtighed for vores kunder.

Dyrevelfærdsmærket findes med 1, 2 eller 3 hjerter – jo flere hjerter, desto højere dyrevelfærd. Køb ind med hjertet og vær med til at skabe mere og bedre dyrevelfærd.

Læs mere hos Fødevarestyrelsen

REMA 1000 og Dyrenes Beskyttelse

I REMA 1000 har vi indgået et strategisk samarbejde med Dyrenes Beskyttelse om at øge salget af produkter med den højeste dyrevelfærdsmærkning. Det betyder, at man som kunde kan købe fødevarer af dyr, som har levet under åben himmel med masser af plads. Det strategiske samarbejde viser vejen frem på det danske detailmarked. Det er nemlig ambitiøst på både kort og lang sigt, og så er det blevet til gennem dialog og tillid.

Samarbejdet handler om dyrevelfærd, som igen hænger sammen med madspild. I REMA 1000 tager vi derfor ansvaret for hele dyret. Det betyder, at vi også sælger de mindre kendte udskæringer. Det reducerer nemlig ressourcespildet, ligesom det er en økonomisk gevinst for de landmænd, der prioriterer en høj dyrevelfærd.

Læs mere om samarbejdet

Frilandsgrise i REMA 1000

Peter & Lene

Hos Peter & Lene løber grisene frit omkring på markerne. Det betyder, at de har masser af plads at boltre sig på. Produkterne fra Peter & Lene er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Dermed er du sikret en høj dyrevelfærd og produkter af højeste kvalitet. Alle grisene er født og opvokset hos Peter og Lene på gården ved Give.

Nielli og Tommy

Tilbage i 2021 indgik vi et tæt samarbejde med Nielli og Tommy fra Krarup nær Viborg. De er blandt Danmarks største producenter af frilandsgrise. Grisene fødes i hytter ude på marken, hvor de tilbringer de første 5 uger sammen med soen. Herefter flytter de til stalde med masser af hø og god plads, ligesom de har fri adgang til arealer med frisk luft. Produkterne fra Nielli og Tommy har tre Dyrevelfærdsmærker og er anbefalet af Dyrenes beskyttelse. 

Læs mere

Vallø Slot

Dyrevelfærd og økologi er omdrejningspunkterne på Vallø Slot, hvor hønsene opdrættes med tanke på deres naturlige adfærd og behov hele deres liv. Det betyder, at hønsegården er indrettet med blandt andet frugttræer og buske.

De økologiske æg fra hønsene på Vallø Slot bliver lagt, pakket og leveret til REMA 1000 inden for 24 timer året rundt. Dagen efter bliver de fordelt til vores butikker landet over. Hvert æg er stemplet med datoen for, hvornår de er lagt – det gør æggene fra Vallø Slot unikke.

Læs mere

Gram Slot

På Gram Slot græsser køerne på engene omkring slottet og i nærheden af Gram. Det friske græs giver mælken et højt indhold af fedtsyrer, og kløvergræsset på markerne er tilsået urter, som indeholder æteriske olier og er rige på mineraler.

På markerne og i staldene ved Gram Slot har både køer og kalve masser af plads at boltre sig på, ligesom kalvene har deres helt egen ”børnehave”.

Læs mere

Rokkedahl kylling

Hos Rokkedahl er kyllinger ikke bare kyllinger, og dyrevelfærden er noget af det vigtigste i det daglige arbejde. Dyrevelfærden er derfor omdrejningspunktet i vores samarbejde med Rokkedahl.

Alle kyllingerne fra Rokkedahl har nemlig fri adgang til en særlig udviklet foderblanding og ikke mindst enghø, ligesom de har et stort udeareal – på den måde får de den mest naturlige opvækst.

Læs mere